Doradă la grătar
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 buc. doradă, păstrăv sau șalău (a 400 g), 4 crenguțe cimbru, 4 foi de dafin, 8 fire de pătrunjel verde, sare, piper, 150 ml ulei de măsline, zeama de la 1 lămâie, 100 g măsline negre fără sâmburi, 8 roșii, 1 ceapă.
Mod de preparare: Peștele se curăță și se spală bine și pe dinăuntru, și pe dinafară; se șterge cu un șervet de bucătărie. În burta lui se pun câte 1 crenguță de cimbru, 1 foaie de dafin și 2 fire de pătrunjel. Se sărează, piperează, se unge cu puțin ulei și se frige pe grătarul încins, câte 7-8 minute, pe ambele părți.
Roșiile se spală, se curăță de pieliță. Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește în puțin ulei încins. Se adaugă roșiile întregi, se sărează, piperează, se stropesc cu puțin ulei și se lasă 10 min. la călit. Restul de (cca 100 ml) se amestecă cu zeama de lămâie.
Se așează pe fiecare farfurie câte un pește, 2 roșii, se stropesc cu amestecul de ulei și zeamă de lămâie și se presară cu măsline tăiate rondele.
|