Dovlecei cu măsline și busuioc
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 dovlecei, 1 cățel de usturoi, 1 ceapă, 100 g măsline, 5 linguri ulei, 1 pahar vin alb, 1 lingură făină, zeamă de lămâie, 1 lingură bulion, 1 legătură pătrunjel, busuioc, sare, piper.
Mod de preparare: Speli dovleceii (în coajă), îi ștergi și îi tai felii de 1 cm grosime. Îi stropești apoi cu zeama de lămâie, îi presari cu sare și piper, treci fiecare felie prin făină și le prăjești pe toate în ulei încins pe ambele părți. Le scoți și le așezi pe un platou. Cureți ceapa și usturoiul, le tai mărunt, le călești și stingi cu bulion, zeamă de lămâie și vin. Adaugi piperul, busuiocul și pătrunjelul tăiat mărunt. Tai bucățele măslinele, le adaugi peste dovlecei, torni și sosul cu usturoi și lași totul la rece pentru 10-15 minute.
|