Dovlecei cu sos de roșii
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 dovlecei, 2 cepe, 2 ardei, 3-4 morcovi, 5-6 rosii, 3 linguri ulei, 1-2 lingurite faina, marar, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare: Ceapa si ardeiul se toaca marunt si se înabusa într-o cratita doar cu putina apa si sare. Morcovul se taie rondele si se pune cu ceapa si ardeiul sa se înabuse. Dovleceii se spala, se curata de coaja, se taie în cubulete, se presara cu sare si se lasa putin sa-si lase zeama. Se strecoara si se pun la fiert cu celelalte zarzavaturi.
Rosiile se spala, se dau prin razatoare sau se toaca marunt si se adauga în cratita. Când toate sunt fierte, se aduga ulei, se potriveste de sare si se aduga verdeata tocata marunt.
|