Dovlecei cu telemea și ouă
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Ingrediente: 3-5 buc. dovlecei, 100-150 g telemea, 100-200 ml smintina, 50 g unt, 2 oua, 50 g faina, marar, piper, pesmet, sare.
Mod de preparare: Se spala dovleceii si se pun in apa clocotita cu o lingurita de sare. Se acopera vasul si se lasa dovleceii sa clocoteasca la foc mic 10 minute. Se pun apoi in strecuratoare, se preseaza putin, dupa ce, in prealabil, au fost taiati in jumatati, pe lung. Se scoate o parte din miez si se umplu cu urmatoarea compozitie: brinza telemea sau cascaval ras, oua, faina, smintina, piper si marar tocat. Se aseaza dovleceii intr-un vas uns si tapetat si se da la cuptor cu foc potrivit timp de 30 de minute pina se rumenesc. Se servesc presarati cu cascaval si stropiti cu smintina.
|