Dovlecei umpluți cu ciuperci
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 3-4 dovlecei, 200 g ciuperci, 2 cepe, 1 ceașcă orez, ulei, pătrunjel, mărar, 150 g smîntînă, sare, condiment tip Delikat.
Mod de preparare: Curățați dovleceii de coajă, îi tîiați în jumătate pe lung și le scoateți miezul. Presărați cu puțină sare jumătățile de dovlecei și le lăsați deoparte pentru 15 minute. Spălați apoi orezul și-l puneți la fiert cu 3 cești de apă și o linguriță de condimente. Curățați ceapa și ciupercile, le tăiați mărunt și le puneți să se călească în ulei incins. După ce s-au aurit, le amestecați cu orezul fiert și cu verdeața tocată. Umpleți apoi jumătățile de dovlecei cu această compoziție și le așezați într-o tavă cu pereții mai înalți sau o cratiță. Faceți apoi o supă dintr-o cană de apă și o linguriță de condiment și o turnați peste dovlecei, apoi îi dați la cuptor pentru 30 de minute. Cînd sînt gata, îi serviți cu smîntînă.
Puteți să adăugați și miezul dovleceilor rămas în compoziția cu orez, dar căliți-l înainte împreună cu ciupercile și ceapa.
|