Dovlecei umpluți cu șuncă
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 2
Ingrediente: 5 dovlecei, 100 g șuncă, 1 legătură de verdeață, 100 g mozzarella, 1 lingura ulei de măsline, sare, piper, tarhon, ardei gras roșu.
Mod de preparare: Se spală dovleceii. Patru dintre ei se taie jumătăți pe lung și li se scot semințele cu o lingură. Șunca se taie felii și se prăjește în ulei de măsline încins. Se adaugă și dovlecelul rămas tăiat cubulețe și se călesc împreună. Se sărează și se piperează. Se adaugă în continuare verdeața tocată mărunt.
Cu această compoziție se umplu jumătățile de dovlecei, iar deasupra se așează mozzarella tăiată felii. Se dau la cuptor cîteva minute.
Se pot orna cu tarhon și ardei gras rosu.
|