Drob cu ou
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g măruntaie de miel și porc (ficat, splină, plămîn), pătrunjel, ceapă, ceapă verde, piper, sare, 4-5 ouă, 3 ouă fierte, prapur sau foaie de plăcintă, pesmet alb.
Mod de preparare: Măruntaiele se fierb bine. Apoi se taie în bucăți mărunte sau, pentru un aspect mai fin, se dau prin mașina de tocat.
Se taie pătrunjelul în bucăți mici. Se călește puțină ceapă, peste care se toarnă măruntaiele, ceapa verde în bucăți mici, pătrunjelul, piper, 4-5 ouă bătute în prealabil.
Se pune prapurul în apă călduță pentru a se întinde.
Se unge o tavă de chec fierbinte și se presară cu pesmet alb. În ea se întinde prapurul și se pune compoziția. Din loc în loc, se așează la mijloc cîte un ou fiert. Marginile prapurului se reunesc deasupra.
|