Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Dulceață de piersici cu mentă
Rețetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 3 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg piersici sau nectarine (cca 850 g miez de fruct), sucul de la 2 lămâi (80 ml sau 4 linguri), 50 g stafide, 1 kg zahăr, 3-4 crenguțe de mentă.

Mod de preparare: Piersicile se crestează și se opăresc 30-60 de secunde în apă clocotită, pentru a se curăța mai ușor de piele. Se pun imediat în apă rece, se curăță de piele, se taie în două și se scot sâmburii. Se taie apoi fructul în bucățele mici. Se pun piersicile, sucul de lămâie, stafidele și zahărul într-o cratiță folosită numai la dulcețuri, mai joasă și mai lată, cu pereții groși, din aluminiu sau smălțuită. Se amestecă cu grijă și se lasă cel puțin 3 ore să se odihnească. Menta se curăță, se spală și se toacă frunzele mărunt. Se pune vasul pe foc iute și se amestecă până începe să clocotească bine. Din acest moment se lasă să fiarbă 4 minute, amestecând permanent, până se leagă bine dulceața. Se ia vasul de pe foc și se adaugă menta. Se toarnă dulceața fierbinte în borcane încălzite, care se închid etanș.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.