Dulceață de struguri (II)
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 8
Ingrediente: 800 g struguri, 1,250 kg zahăr, o lămîie.
Mod de preparare: Alegem struguri coarna alba, lunguiata si le scoatem sâmburii cu acul. Apoi curatam boabele de pielita. Legam foarte bine siropul împreuna cu zeama de la o jumatate de lamâie, deoarece strugurii lasa multa zeama. Punem boabele în sirop, la foc foarte mic, afundându-le cu o lingura timp de 10 minute. Apoi fierbem dulceata la foc din ce în ce mai iute. Sâmburii care se mai ridica deasupra, îi luam cu lingura de spumuit. Legam bine dulceata. Daca dorim o dulceata mai galbena, adaugam o jumatate de lamâie. Putem pune lamâia sub forma de felioare, dulceata iesind astfel mai gustoasa. Se pune in borcane si se pastreaza la loc racoros si fara umezeala.
|