Dulceață de zmeură
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 5
Ingrediente: 1 kg zmeură, 1 kg zahăr, sucul și coaja de la o lămîie, 1 plic Gelfix.
Mod de preparare: Clătiți boabele de zmeură într-un castron cu apă. Așezați-le pe un șervet de bucătărie să se usuce. Stropiți-le cu sucul de lămîie, presărați-le cu coaja de lămîie și lăsați-le să fiarbă într-o cratiță de mărime potrivită. Amestecați conținutul plicului de Gelfix cu 2 linguri de zahăr și presărați totul peste fructe. După ce dă în clocot, luați oala de pe foc și adăugați și restul de zahăr. Puneți din nou oala pe foc la fiert, 1 minut, amestecînd mereu. Umpleți imediat borcanele spălate și uscate. Sigilați-le. Întoarceți borcanele cu dulceață aromată pentru 5 minute cu capacul în jos și apoi le puneți în cămară.
Ies 5 borcane de 230 ml.
|