Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Eclere cu ciocolată și fistic
Rețetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Porții: 8

Ingrediente: 125 ml apă, 125 ml lapte dulce, 120 g unt, 120 g făină, 4 ouă, 500 ml frișcă, două pliculețe cu zahăr vanilinat, 300 g ciocolată neagră, 50 g zahăr pudră, 100 g fistic, un vîrf de linguriță de sare.

Mod de preparare: Într-o oală antiaderentă, se pun la fiert apa, laptele, sarea și 100 g unt. Cînd untul s-a topit, se adaugă toată făina și se amestecă cu o lingură, ca să nu se formeze cocoloașe.
Se lasă la răcit timp de cinci minute, se adaugă ouăle pe rînd, mixînd bine după fiecare.
Se pune aluatul într-o pungă, se formează bastonașe pe o tavă tapetată cu hîrtie de copt unsă cu unt și se introduc în cuptor.
Se coc 15-20 de minute la foc mediu spre iute, se scot și se lasă să se răcească.
Frișca se mixează pînă cînd nu mai cade de pe brațele mixerului, se adaugă 200 g ciocolată topită și răcită, 50 g fistic to­cat, zahărul pudră și zahărul vanilinat.
Se taie eclerele în două, se umplu cu crema de frișcă și ciocolată, se ung deasupra cu restul de ciocolată topită și se decorează cu fisticul rămas tăiat în bucățele.
Ca să lucească mai mult glazura, se poate adăuga puțin unt.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.