Empanadas cu ardei copți și cașcaval
Rețetă tradițională din Mexic
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 250 g aluat fraged, 2 ardei grași roșii, 200 g cașcaval, câteva picături de Tabasco (sos foarte picant), 1 gălbenuș, sare, piper.
Mod de preparare: Coaceți ardeii uniform, puneți-i într-o pungă de plastic și lăsați-i puțin să se răcească. Curățați-i de pieliță, îndepărtați semințele și nervurile și tăiați-i fâșii mai late.
Încingeți cuptorul la 180 °C. Tăiați cașcavalul lamele fine, întindeți aluatul pe planșetă și decupați 4 cercuri de dimensiuni egale. Puneți pe fiecare cerc fâșii de ardei copt și lamele de cașcaval, sărați, piperați și turnati puțin sos picant.
Îndoiți aluatul în două (în formă de galete) și apăsați marginile cu degetele ca să se lipească bine. Ungeți galetele cu gălbenușul bătut, dați-le la cuptor, lăsați-le să se rumenească frumos aproximativ 10-15 min. și serviți-le fierbinți.
|