Escalop de porc cu ciuperci
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Pentru 10 porții: 1,2 kg carne de porc pentru fripturi, 400 g ciuperci, 200 g șuncă, 100 g unt, 500 g sos tomat, 100 g făină, 100 ml vin roșu, 100 ml ulei, sare, piper, după gust.
Mod de preparare: Carnea se spală, se porționează cîte două bucăți la porție, se bate cu ciocanul de șnițele, se sărează, se trece prin făină și se înăbușă în ulei cu puțină apă. Uleiul rămas se strecoară și se adaugă la sosul tomat, odată cu vinul, se introduc și bucățile de carne (escalopurile) și se lasă la fiert cca 20 minute. Ciupercile se taie lamele și se prăjesc ușor în unt odată cu șunca tăiată felioare în lungime. Se adaugă în vasul cu friptură, se amestecă, și se mai fierb cca 30 minute. Cînd sînt gata se așează în farfurie escalopul cu sosul respectiv deasupra și cu garnitura de cartofi prăjiti sau natur.
|