Escalop de porc cu spaghete și sos tomat
Ingrediente: Pentru 10 porții: 1.200 kg carne de porc pentru fripturi, 100 ml vin, 100 g făină, 500 g spaghete, 200 ml supă, 100 g unt, 200 g sos tomat, 100 ml ulei, sare, piper, după gust.
Mod de preparare: Carnea se spală, se zvântă, se porționează cîte o bucată la porție, se sărează, se bate cu ciocanul de șnițele, se trece prin făină și se înăbușă în ulei cu puțină supă. Se adaugă și piperul pisat. După înăbușire, escalopul se aranjează într-o tavă, se adaugă sosul tomat și se lasă să fiarbă cca 30 minute. Spre sfîrșitul fierberii se stropește friptura cu vin. Spaghetele se rup și se fierb în apă cu sare, când sînt gata se scot și se spală, în strecurătoare, cu apă rece, apoi se sotează într-un vas cu unt și se păstrează la cald. La servire se așează în farfurie friptura (escalopul) cu sosul respectiv, alături garnitura de spaghete cu sos și cu cașcavalul ras deasupra.
|