Fasole verde cu mazăre
Rețetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 50 g fasole verde, 500 g broccoli, 400 g mazăre, 100 g boabe de porumb din conservă, 2 ardei capia, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 200 ml smântână, 200 g cașcaval, sare, piper, ulei de floarea-soarelui, pătrunjel.
Mod de preparare: Smântâna se amestecă bine cu cașcavalul ras, sarea, piperul și pătrunjelul tocat.
Fasolea verde și broccoli se fierb, se clătesc cu apă rece și se taie în bucăți mai mici. Mazărea se fierbe în apă cu puțină sare, se scurge de apă și se pune lângă legumele fierte. Ceapa și usturoiul se curăță de foi, se spală și se toacă mărunt.
Se încing patru linguri de ulei într-o cratiță, se pun ceapa și usturoiul, ardeii capia curățați de semințe și tăiați cubulețe. Se călesc pînă devin aurii, se pun legumele fierte, boabele de porumb și se prăjesc 10 min.
Se oprește focul, se adaugă sare și piper după gust, apoi puțin pătrunjel tocat. Se pun legumele în farfurii, se toarnă deasupra sosul de smântână cu cașcaval și se presară pătrunjel tocat.
La mâncarea de legume, se mai poate adăuga praz tăiat rondele sau ciuperci feliate.
|