Fasole verde cu sos de ou
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg fasole verde proaspata sau 2 pachete congelate, 3 oua fierte tari, 50 g unt, 200 g faina, 200 ml smantana, sare, piper macinat.
Mod de preparare: Fasolea verde curatata se fierbe in apa sarata, pana cand se inmoaie, se scurge si se asaza intr-un vas termorezistent.
Se prepara un rantas din unt si faina, se stinge cu apa in care a fiert fasolea, incat sa obtinem un sos gros, se adauga smantana, un pic de piper si albusul taiat marunt de la oul fiert.
Sosul se toarna peste fasolea verde si galbenusul se faramiteaza deasupra.
Daca se prepara din conserva, atunci fasolea se scurge doar, se asaza in vas si se toarna peste ran-tasul preparat cu zeama din conserva. Se infierbanta in cuptor.
|