Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Fasole verde cu usturoi
Rețetă de post (vegetariană)

Ingrediente: 1/2 kg fasole verde, 1/2 kg rosii, o ceapa (50 g), 5-6 catei de usturoi, 4-5 linguri de untdelemn (cca 60 ml), 30 g pesmet, patrunjel sau marar, sare.

Mod de preparare: Pastaile de fasole, curatate la capete, se rup in cite 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita (cit sa le cuprinda) cu 1/2 lingurita de sare, acoperite, pina cind se moaie. In oala sub presiune fierb cu 1/2 l apa in cca 20 minute. Dupa ce au fiert, se scurge apa. Ceapa, taiata marunt, se caleste in tot untdelemnul, 2 minute, si cind se ia de pe foc, se adauga usturoiul taiat marunt si apoi fasolea fiarta cu care se amesteca. Intr-un vas termorezistent se aseaza jumatate din cantitatea de fasole, peste acaasta, jumatatea din cantitatea de rosii taiate in felii de 2 cm grosime, se presara cu 1/2 din cantitatea de pesmet, cu patrunjel sau marar taiat marunt si un virf de lingurita cu sare, urmind cu restul fasole, rosii si toate celelalte, stropindu-se deasupra cu o lingura de untdelemn. Se da vasul la cuptor 20 minute, ca sa fiarba rosiile si sa se formeze sosul. Pesmetul va absorbi o parte din zeama lasata de rosii. Se serveste rece, ca fel intii sau calda, ca garnitura la fripturi.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.