Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Ficat condimentat la cuptor

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 750 g ficat, slanina, otet, 1 ceapa, 1 fir cimbru, patrunjel, frunza de dafin, untura, zeama de carne, 1 lingura smintina, sare.

Mod de preparare: Se curata ficatul si se impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu se moaie in sosul din tava. Se pun in tava 2-3 linguri otet, ceapa taiata felii, cimbrul, patrunjelul, frunza de dafin. Se unge ficatul de 2-3 ori la inceput cu untura, apoi cu zeama de carne. Se acopera cu o hirtie unsa si se tine cam 45 minute la cuptor. Se incearca daca e gata cu un ac lung. Zeama care iese trebuie sa fie rosie, dar nu singe. Cind e gata se scoate. In sosul din cratita se adauga 2 linguri zeama de carne si una de otet, amestecind cu lingura ca sa se ia rumeneala de pe fund. Se trece prin sita. Se adauga o lingura de smintina si se potriveste de sare. Se incalzeste pe masina de gatit.
Ficatul se taie felii, se aseaza pe farfurie cu cartofi prajiti Sosul se serveste separat.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.