Ficăței de pasăre cu orez și sos de smântână
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 8
Ingrediente: 1,5 kg ficăței de pasăre, 100 ml ulei, 100 ml vin, 500 g orez, 1 l supă de pasăre, 100 g unt, 500 g sos de smîntînă, sare, piper.
Mod de preparare: Ficățeii se spală, se scurg de apă și se opăresc în apă clocotită cu sare, apoi se înăbușă ușor în ulei cu adaos de supă și se stropesc cu vin pe toată suprafața. La sfîrșitul înăbușirii se condimentează.
Se pregătește sosul de smîntînă, se adaugă în vasul cu ficăței și se continuă fierberea încă 10 minute.
Orezul se alege, se spală, se scurge, apoi se pune la fiert în supă cu apă și sare. Cînd a fiert pe jumătate, se introduce vasul la cuptor. La sfîrșit, se adaugă untul.
La servire, se așează în farfurie ficățeii de pasăre cu sosul și alături garnitura de orez.
|