Ficăței la tigaie cu legume
Rețetă semi-vegetariană
Ingrediente: 700 g ficat pasăre, 1/2 ardei gras roșu, 1/2 ardei gras galben, 1 ceapă roșie medie, 3 linguri ulei măsline, sare și piper după gust, 50 ml vin alb sec, câteva frunze mentă proaspătă
Mod de preparare: Spălați ficățeii și lăsați-i să se scurgă bine de apă. Tocați legumele în fâșii lungi și căliți-le în uleiul încins. Adăugați ficățeii și acoperiți tigaia cu un capac. Lăsați la foc mediu timp de 5 minute, amestecând de câteva ori. Turnați apa și vinul, amestecați și acoperiți iar tigaia cu un capac, timp de 5 minute, la foc mic. Luați apoi capacul și mai lăsați încă aproximativ 7 minute, până ce se evaporă din vin. Abia la final adăugați sarea și piperul. Ficățeii își vor păstra astfel textura fină. Puneți din loc în loc și câteva frunze de mentă proaspătă.
|