File afumat de pește cu salată de legume
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 200 g file de peste (pastrav, somon, etc.), 150 g morcov, 100 g radacina de telina, 50 g ridiche neagra, 1 praz mic, 1 lingurita sos de soia, 1 lingura de otet, 1 lingurita de otet, 4 linguri ulei de masline, putin piper.
Mod de preparare: Fasonam fileurile de peste, in asa fel incat se rezulte forme egale. Ceea ce rezulta dupa fasonare se taie marunt si se introduc in salata.
Spalam si curatam legumele,dupa care le radem foarte fin. Prazul se taie si el foarte fin. Ridichea neagra se amesteca separat cu otetul si zaharul, se lasa cam 5 minute si apoi si amesteca cu restul legumelor. Adaugam sosul de soia si uleiul de masline,apoi ametecam bine.
Cu ajutorul unei forme cilindrice sau a unui pahar de apa cu inaltime mica dam forma salatei de legume. Asezam un file de peste pe farfurie, apoi aranjam un strat de legume de 3-4 cm. Peste acestea,vom aranja inca un file si din nou legume. Deasupra asezam cu grija o bucata frumoasa de file.
|