File de pește cu praz
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 fileuri de pește, 1 fir de praz, 2 ardei capia verzi, 2 cepe, 1 ardei iute mic, 100 g boabe de porumb, 2 ardei capia roșii, 500 g roșii, 250 ml vin alb, mentă, ulei de măsline, scorțișoară, sare, piper, ghimbir, nucșoară, o lămîie.
Mod de preparare: Cepele se curăță de foi, se spală și se toacă mărunt.
Ardeii capia se curăță de semințe, se spală și se taie în felii subțiri. Ardeiul iute se curăță de semințe și se toacă cubulețe.
Se încinge ulei într-o cratiță, se adaugă ceapa, ardeii tăiați și se călesc timp de cinci minute. Se adaugă roșiile curățate de pieliță și tăiate cubulețe, sarea și piperul.
Cînd legumele sunt fierte se adaugă boabele de porumb, patru fire de mentă tocată și se amestecă. Se oprește focul și se acoperă cu un capac.
Fileurile de pește se spală, se condimentează, se așază într-o tavă cu puțin ulei, apă, vinul alb demisec și rondele de praz. Se adaugă felii de lămîie, două bețișoare de scorțișoară și mentă tocată.
Se introduce tava în cuptor și se lasă timp de 25-30 de minute. Se servește fierbinte, alături de sosul de roșii cu porumb și mentă.
Peștele se mai poate condimenta cu ghimbir ras sau pudră de nucșoară.
|