Fileuri de șalău cu sos
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 4 fileuri de șalău, 100 ml ulei, 500 g ciuperci, 1 lingură busuioc, 1/2 lingură cimbru tocat, 2 cepe, 800 g roșii, 2 morcovi, 1 salată verde sau roșie, parmezan, 2 limete, 1 lingură amidon, boia dulce, sare, piper.
Mod de preparare: Fileurile de șalău se spală, se așază într-o tavă unsă cu ulei, se stropesc cu sucul de limetă și se condimentează cu sare și piper. Se presară boia dulce, se adaugă două pahare de apă și se introduc în cuptor.
Se țin 30-45 de minute la foc mediu, se scot și se pun pe un platou, acoperindu-se cu un capac. Morcovii se curăță, se fierb în apă cu sare, apoi se taie în cubulețe.
Ciupercile se curăță de pieliță, se spală și se taie în felii. Cepele se curăță de foi, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei încins. Se călește ceapa timp de două minute, se adaugă ciupercile și se prăjesc pînă cînd au căpătat o culoare maronie și a scăzut sucul lăsat de ele.
Se adaugă cubulețele de morcovi, roșiile curățate de pieliță și tocate mărunt.
Se condimentează, se fierb 20-30 de minute, se adaugă amidonul dizolvat cu puțină apă, verdeața tocată și se mai fierbe încă cinci minute.
Sosul se servește alături de fileurile de pește presărate cu parmezan ras și salată.
|