Foetaj picant
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 pachet de 400 g foetaj (cumparat sau facut in casa), 200 g sunca presata tocata, 200 g branza gouda sau alt cascaval ras, 2-3 rosii, sare, piper, busuioc, galbenus de uns deasupra.
Mod de preparare: Foetajul se taie patrate mai mari. Se pun pe diagonala bucatile de sunca peste se pun cubulete de rosii apoi se condimenteaza cu sare si piper. Se presara cascavalul si ceva verdeata (patrunjel). Se impacheteaza luand colturile de pe diagonala, le puneti unu peste celalalt si se apasa putin. Se pun in tava pregatita cu hartie de copt lasand putin loc intre ele. Se ung cu galbenus si se mai presara putin cascaval. Se dau la cuptor 15 min la 180 grade.
Se mai pot varia umpluturile in functie de imaginatie: sunca+ciuperci+cascaval sau sunca+ardei+cascaval.
Se servesc reci ca aperitiv.
|