Frigărui de mînzat cu cartofi noi și salată de varză
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 500 g carne de mînzat (mușchi), sare, piper, cimbru, usturoi, cartofi noi, varză, pătrunjel, mărar.
Mod de preparare: Se spală mușchiul, se șterge cu un șervet, se taie bucățele mici, pătrate, se presară piper, cimbru, se unge cu mujdei de usturoi (cine dorește), apoi se înfig pe bețele de frigărui, se ung cu puțin ulei și se așează pe grătar. în lipsa grătarului, se pot frige într-o cratiță de tuci sau ceaun, în care se pun ulei și puțină apă. Se lasă să se frigă pînă scade apa. Se întorc și se ung cu ulei. Cînd sînt gata, se presară sare și pătrunjel tocat. Se servesc cu cartofi noi și salată.
Cartofii noi se fierb în coajă. Cînd sînt gata, se curăță și se taie cuburi. Se pun în salatieră, se toarnă ulei și se presară pătrunjel verde.
Salata: varza se curăță, se spală și se dă pe răzătoarea cu găuri mari sau se taie fiedeluță. Se sărează, se face apoi un amestec de ulei cu oțet de mere, după gust, se toarnă peste varză și se presară mărar tocat fin.
|