Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Frigărui de porc cu aromă de floare de tei

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 kg coaste de porc, un ardei galben sau portocaliu, un dovlecel, o telina, un catel de usturoi, o mana de flori de tei (proaspete), trei linguri cu miere de tei, patru linguri cu vin alb sec, patru linguri cu sos de soia, doua linguri cu ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Coastele de porc se dezoseaza si se taie in felii lungi. Se pun la marinat intr-un vas cu miere, vin si sos de soia, in care s-au adaugat flori de tei, felii de telina, usturoi tocat, sare si piper. Se lasa la marinat cel putin 12 ore. Se taie ardeiul fasii si dovlecelul in felii subtiri, pe lungime, de aceeasi dimensiune cu feliile de carne de porc. Se aprinde gratarul sau se incalzeste cuptorul. Se pregatesc frigaruile, ungandu-le mai intai cu ulei, apoi alternand feliile de legume cu cele de carne. Se pun pe gratar, stropindu-se din cand in cand cu zeama din marinata. Restul de zeama se pune intr-o craticioara la foc mic (daca a ramas prea putin se mai adauga cate un pic din fiecare ingredient) si se lasa sa fiarba pana cand se face un sos legat, dulce-usturoiat si cu parfum inconfundabil de tei.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.