Frigărui de pui cu rozmarin
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 piepturi de pui, 1 cutie cu rosii cherry, 300 g masline, 200 g smantana, 500 g rosii, crengute de rozmarin, sare, piper, 1 lingura cu zahar tos, 1 foaie de dafin, branza telemea, ulei.
Mod de preparare: Piepturile de pui se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa fierbinte impreuna cu putina sare. Se scot din apa, se scurg si se lasa la racit, apoi se taie in cuburi. Se spala rosiile, se curata de pielita si se paseaza. Se incinge ulei intr-o cratita, se adauga rosiile, sarea, piperul si foaia de dafin. Se lasa sa fiarba pana cand a scazut un pic sosul si se adauga zaharul tos.
Se spala crengutele de rozmarin, se sterg cu un servet de bucatarie, apoi se curata de jumatate din frunze. Se incepe introducerea alternativa, pe frigarui, a cuburilor de pui, a maslinelor si a rosiilor cherry.
Se pune sosul de rosii in boluri, se toarna in mijloc smantana, se presara rozmarin tocat si se serveste alaturi de frigarui.
|