Frigărui indoneziene
Rețetă tradițională din Indonezia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 400 g carne de porc, 60 g creveți congelați, 1 lămîie, 2 căpățîni de usturoi, ghimbir, coriandru, ulei, 80 g arahide nesărate, 2 linguri sos de soia, 4 linguri iaurt, zahăr, piper, sare.
Mod de preparare: Lămîia se rade și i se stoarce sucul. Coriandrul se toacă mărunt. Se amestecă apoi cu carnea tocată și coaja de lămîie. Se sărează și se piperează după gust. Creveții se toacă și se stropesc cu sucul de lămîie. Se adaugă usturoiul pisat, ghimbirul tocat mărunt, carnea tocată și apoi se amestecă foarte bine. Amestecul obținut se face rulouri, care se prăjesc în ulei încins. Se scot, se lasă puțin să se răcească și se înfig în bețigașe speciale pentru frigărui. Arahidele se prăjesc puțin, se toacă mărunt și se amestecă împreună cu sosul de soia și iaurtul. Se adaugă zahăr, sare și piper după gust. Se servesc cu sosul de arahide.
|