Friptură de berbec umplută cu ficat
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 2 kg carne de berbec marinata, 200 g ficat, 200 g carne tocata, 2 galbenusuri, 1 felie de paine, cimbru, sare, piper macinat, 1 ceasca ulei, 1 ceasca vin alb, verdeata tocata.
Mod de preparare: Carnea se spala si se curata de pielite, eventual se scoate osul, si se lasa sa se marineze 10 ore, in apa cu otet si zarzavat pentru supa. Dupa ce s-a marinat, se spala, se bate cu batatorul de lemn si se desface cu lama cutitului in asa fel incat sa aiba o suprafata cat mai mare.
Separat se taie felii subtiri ficatul, se amesteca cu carnea tocata, cu miezul de paine inmuiat in apa rece si faramitat bine, cu cele doua galbenusuri crude si verdeata tocata. Amestecul se sareaza si se pipereaza bine, dupa care se intinde cu lama cutitului pe toata suprafata fripturii. Se starnga carnea, se leaga cu ata de bumbac, se pune intr-o forma cu apa, cimbru, ulei si piper boabe. Se tine la cuptor o ora, dupa care se sareaza, se adauga vinul si se coace pana cand s-a rumenit bine. Se scoate carnea din forma, se taie ata, se taie felii groase si se serveste cu garnitura de piure de cartofi si salata de sezon.
|