Friptură de miel împănată
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 6
Ingrediente: 1 pulpă de miel, 1 căpățână usturoi, slănină, 1 pahar vin roșu, 1 lămâie, busuioc, oregano, sare, piper, 1 lingură ulei.
Mod de preparare: Pulpa de miel se spală, se lasă întreagă și se fac mici crestături în care se bagă câte un cățel de usturoi și o bucată mica de slănină. Se pune într-un vas mai mare, se stoarce o lămâie peste ea, se pune vinul, se presară busuioc, oregano, sare și piper. Se acoperă vasul si se lasă la macerat între 12 și 24 de ore.
După macerae, se scoate pulpa de miel din vas, se lasă cu condimentele pe ea, se pune într-un vas de Jena cu zeama de la lămâie și vinul, plus 1-2 linguri de ulei, și se dă la cuptor aproximativ 40 min.
Se servește cu garnitură de orez sau legume gratinate și cu murături.
|