Friptură de miel în vin roșu
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 8
Ingrediente: 2 kg pulpă, piept sau spată de miel, tăiată felii, 1 ceapă tocată mărunt, 100 ml ulei de măsline, 500 ml vin roșu sec, 1 cană de apă fierbinte, 2 legături rozmarin proaspăt, sare, piper măcinat.
Mod de preparare: Se încălzește în prealabil cuptorul la 170°C. Într-o tavă pentru friptură, se așează bucățile de miel, ceapa și se presară rozmarinul pe deasupra.
Se adaugă sare și piper după gust și ulei, se ține la cuptor 15 min., la foc potrivit.
Se scoate apoi tava din cuptor și se adaugă o cană de vin. Se verifică cu o paletă dacă friptura sau feliile de ceapă nu s-au prins de tavă.
Se dă din nou tava la cuptor timp de 20-30 min., la foc potrivit, până se frăgezește carnea, amestecând din când în când cu paleta ca să nu se prindă.
Se scoate apoi pe un platou friptura de miel. În sucul rămas în tavă, se toarnă restul de vin (250 ml) și o cană de apă fierbinte. Se ține tava la cuptor, amestecând din când în când, și se lasă să scadă la foc mic până se formează un sos. Cu o lingură, se răstoarnă sosul peste friptura de miel și se servește caldă cu o garnitură alături.
Se poate servi cu cartofi noi, fierți și rumeniți.
|