Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Friptură de mînzat cu mere

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porții: 4

Ingrediente: 1 bucata de pulpa de manzat (800 g), 8 mere, 2 cepe, o crenguta de rozmarin, 2 linguri rachiu, 30 g unt, 4 linguri ulei, sare, piper, 200 g faina pentru aluatul cu care se lipeste cratita.

Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180 grade C.
Puneti uleiul la incins intr-o forma (de tuci sau Jena) si rumeniti carnea (legata cu sfoara de bucatarie) pe toate partile, apoi scoateti-o din forma si aruncati uleiul in care s-a prajit.
Curatati cepele si taiati-le rondele, spalati merele si stergeti-le bine cu un servet.
Preparati aluatul pentru lipit: amestecati faina cu 150-200 ml de apa, pe care-o turnati putin cate putin, pana ce obtineti un aluat gros si neted.
Asezati rondelele de ceapa pe fundul formei, puneti deasupra carnea si de jur imprejur merele intregi, turnati rachiul, presarati bucatele de unt, sarati, piperati, asezati peste carne crenguta de rozmarin si acoperiti forma cu un capac.
Formati din aluat un sul lung si puneti-l de jur-imprejur, peste capac si cratita, apasandu-l cu degetele ca sa se lipeasca bine.
Dati carnea la cuptor si lasati-o circa 40 de minute sa se patrunda.
Cand e gata, taiati cu un cutit sulul de aluat, luati capacul si serviti friptura direct din forma.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.