Friptură de pește
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 kg pește (crap, pălămidă, somn, etc.), 100 ml untdelemn, 200 g zarzavat (morcov, pătrunjel, țelină, ceapă), sare, piper.
Mod de preparare: Peștele curățat de solzi, intestine, bronhii, se așează într-o cratiță sau tavă, întreg sau tăiat în bucăți (pe grosime), pe un soclu de zarzavat, se presară un vârf de cuțit cu piper și se unge bine cu untdelemnul. În tavă se pun 4-5 linguri cu apă și 1/2 linguriță cu sare. Tava se introduce în cuptor, la foc mijlociu, unde se lasă 30-40 minute, stropindu-se peștele din când în când cu sosul din tavă, cu care se va săra; peștele se întoarce ca să se rumenească uniform și se completează lichidul când scade. Se servește cu garnitură de orez, cu cartofi, salate, etc.
|