Friptură de porc cu legume
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 1 kg mușchi de porc cu grăsime, 200 g orez, 1 ceapă, 1 ardei gras roșu, 250 g mazăre, 250 g fasole verde, 4 roșii, 150 g boabe de porumb, 4 căței de usturoi, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, pătrunjel.
Mod de preparare: Mușchiul de porc se spală, se taie în felii, se condimentează și se așază într-o tavă. Se adaugă o cană de apă, usturoiul tăiat în felii și puțin ulei.
Se introduce în cuptor și se lasă pînă cînd carnea capătă o culoare maronie, se scoate și se ține la cald.
Ceapa și ardeiul gras se curăță, se spală și se taie în cubulețe. Se încing trei linguri de ulei într-o cratiță, se pun legumele tăiate și se călesc timp de cinci minute. Se adaugă orezul, două căni de apă, sarea și piperul. Se lasă să fiarbă 15 minute, se adaugă fasolea verde tăiată în bucăți mai mici și mazărea. Se toarnă apă de cîte ori este nevoie ca să fiarbă orezul și legumele. Cu zece minute înainte de a opri focul, se adaugă roșiile date pe răzătoare și boabele de porumb.
Se servesc fierbinți, presărate cu verdeață tocată.
|