Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Friptură de porc cu verdețuri

Timp de preparare: 3 h 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1,2 kg pulpă de porc, 1 lingură muștar, 1 lingură miere, 375 ml vin roșu, 1 lingură zeamă de lămâie, 2 căței de usturoi, 1 ceapă, sare, piper, 250 g ciuperci , 250 g arpagic, 1 legătură pătrunjel, 1 crenguță cimbru, 1 crenguță busuioc, 60 g unt, 125 g smântână groasă.

Mod de preparare: Se prepară o marinată din muștar, miere, 125 ml vin roșu, zeamă de lămâie, usturoi pisat, ceapa rasă, sare și piper. Carnea se ține 2 ore în marinată, întorcând-o des. Se curăță ciupercile și se feliază dacă sunt prea mari. Se scoate carnea din marinată, se zvântă și se frige în untul încins. Se adaugă ciupercile și arpagicul curățat și se presară carnea cu jumătate din verdețurile tocate. Se toarnă marinata și restul de vin roșu, se acoperă și se introduce în cuptorul încins pentru cca 90 de minute. Cu 25 de minute înainte de a fi gata, se ia capacul și se presară restul de verdețuri. Se scoate carnea din cuptor, iar sosul se mai dă un clocot și se adaugă smântâna. Se taie friptura felii și se servește cu sosul alături.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.