Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Friptură de porc înăbușită cu cartofi gratinați

Ingrediente: Pentru 10 porții: 1.500 kg carne pentru fripturi, 2 kg cartofi, 200 ml ulei, 100 g făină, 100 g cașcaval, 100 g smîntînă, 400 ml lapte, 3 ouă, 100 ml vin, 50 g unt, sare și piper, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se sărează și se pune într-o tavă la înăbușit cu ½ din cantitatea de ulei și adaos de apă sau supă. Se introduce vasul la cuptor cca 60 minute. Spre sfârșitul înăbușirii se stropește friptura cu vin, apoi se scoate, se porționează, câte două bucăți la porție și se păstrează în vasul respectiv la cald. Cartofii se spală, se fierb în coajă, se răcesc, se curăță de coajă și se taie rondele. În lapte se adaugă făina și uleiul rămas. Se amestecă și se fierbe compoziția cca 30 minute. Se lasă să se răcească și se adaugă cartofii, ouăle bătute spumă, piper și sare. Se controlează gustul. Componentele se amestecă ușor și se așează într-o tavă unsă cu unt, deasupra se pune smântâna și se presară cașcavalul ras. Se introduce vasul la cuptor pentru gratinare. Cînd s-au gratinat pînă la rumenire se scoate vasul și se porționează cartofii cu paleta în farfurii. La servire se așază friptura în farfurii, cu sosul respectiv, alături cu garnitura de cartofi gratinați.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.