Friptură de porc la tavă cu legume
Ingrediente: Pentru 10 porții: 1,500 kg carne de porc pentru fripturi, 300 ml ulei, 1 I supa, 100 ml vin, 430 g praz, 500 g morcovi, 500 g rosii, 5 ouă, 100 g unt, sare, piper, dupa gust, 1 legatura marar.
Mod de preparare: Carnea se spala, se scurge, se condimenteaza, se aseaza într-o tava cu ulei și 500 ml supa si se introduce la cuptor pentru înabusire. In timpul inabusirii se stropește cu sosul format. Spre sfîrsitul înăbușirii se stropește cu vin. Cind este gata, se scoate, se portioneaza cite doua bucati la portie si se pastreaza in tava, pina la servire. Orezul se alege, se spala, se scurge si se fierbe in restul de supa cu apă spre sfîrsitul fierberii se adauga untul si boabe de piper. Morcovii se curăță, se spala si se taie cuburi, apoi se fierb in apa, roșiile se oparesc si se curata de pieliță apoi se taie felii si se curata de seminte. In vasul cu orez se adauga morcovii fierti, rosiila, ouale batute spumă si mararul. Se amesteca usor componentele apoi se asaza intr-o tava unsa cu ulei care se introduce in cuptorul incins, penrtru gratinare, 10 - 15 minute. Se serveste în farfurie, portiile de friptura cu sosul respectiv, iar alaturi garnitura de legume portionata.
|