Friptură de porc la tavă cu varză călită
Ingrediente: Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de porc, pentru fripturi, 150 ml ulei, 200 ml supa, 150 ml vin, 5 kg varza acra capatini, 300 g untura, sare, piper, dupa gust.
Mod de preparare: Carnea se spala, se scurge si se pune intr-o tava, cu ulei, supa si sare. Spre sfirsitul inabusirii se adauga condimentele si se stropeste carnea cu vin. Cind carnea este bine patrunsa se scoate, se portioneaza cite doua bucati la portie si se mentine la cald, in sosul format.
Varza se curata de cotoare, se spala in apă rece se taie în fîșii subtiri și se pune la călit în untură înfierbîntată. Se adauga apoi piperul boabe și se introduce la cuptor pentru cca. 40 minute, timp in care se amesteca pentru a nu se lipi de cratita. La servire se așează în farfurie friptura cu sosul respectiv, peste care se pune varza călită.
|