Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Friptură de porc marinărească
Rețetă tradițională din Marea Britanie

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 10

Ingrediente: 1,5 kg carne de porc pentru fripturi, 200 ml ulei, 100 g ceapă, 150 ml vin, 100 ml rom, 50 g lămîie, sare, piper, foi de dafin, după gust.

Mod de preparare: Carnea se spală, se zvîntă și se porționează cîte două bucăți la porție. Bucățile de carne se amestecă cu ceapa curățată și tăiată mărunt, cu vinul, romul, piperul, foile de dafin, sarea, zeama de lămîie, 1/2 din cantitatea de ulei și se păstrează la frigider cca 24 ore pentru macerare.
După macerare, carnea se bate cu ciocanul de șnițele și se înăbușă în uleiul rămas, cu puțină apă. Cînd carnea este bine patrunsă, se scoate într-un vas, iar în sosul rămas se adaugă toate componentele de la macerare și se înăbușă cca 20 min. Cînd sînt gata, se pasează prin strecurătoare peste bucățile de carne.
La servire, se așează bucățile în farfurie cu sosul respectiv și garniturile alese.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.