Friptură de pui cu sos de ciuperci
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 4 pulpe de pui, 500 g ciuperci, ulei, 1 lingurita mustar, 1 legatura marar, 1 ceapa, 4 cartofi, 200 ml samantana, 50 ml vin alb, sare, piper alb.
Mod de preparare: Pulpele de pui se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se prajesc in ulei. Separat se fierb cartofii in apa cu sare. Pulpele se scot din tigaie, se asaza intr-o tava si se pun la cuptor pentru a se patrunde si a se pastra calde. In uleiul ramas se calesc ciupercile taiate felii si ceapa maruntita. Se toarna smantana subtiata cu putina apa, mustarul si vinul alb. se amesteca bine cu marar tocat fin. Pe platou se aseaza pulpele de pui, alaturi cartofii fierti si deasupra sosul de ciuperci.
|