Friptură de vițel înăbușită, cu piure de spanac
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 1 kg carne de vițel, 2 morcovi, 2 bucăți păstârnac, 1 țelină, 1 kg spanac, 100 g unt, 2 linguri făină, 250 ml lapte, 100 ml ulei, sare, piper.
Mod de preparare: Tai carnea bucăți și o înăbuși în apă cu puțină sare și ulei. Cureți morcovii, păstârnacul și țelina, le tai bucăți, le adaugi în cratiță și le lași să fiarbă împreună. Separat, speli spanacul, îl fierbi 15 minute, îl scurgi și-l pasezi. Topești untul, adaugi făina, o rumenești puțin și stingi cu lapte. Pui apoi și spanacul, potrivești gustul de sare, amesteci și lași piureul pe foc câteva minute. După ce a fiert friptura, o scoți pe o farfurie și o aduci cu piureul de spanac alături.
|