Frittată cu ciuperci și dovleac
Rețetă tradițională din Italia
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 12
Ingrediente: 550 g dovleac tăiat în cubulețe (fără sîmburi sau coajă), 15 g unt, 4 linguri ulei, 150 g ciuperci, 2 buc. usturoi, 8 cepe verzi, 7 ouă bătute ca la omletă, piper,sare, mirodenii.
Mod de preparare: Se gătește dovleacul într-o tigaie mare cu apă (fiartă), cu puțină sare pentru 5-6 min., pînă ce se înmoaie dovleacul, se scurge apa.
Într-o tigaie, se încălzesc untul și 2 linguri ulei, se adaugă ciupercile și se prăjessc 6-8 min., învîrtindu-le mereu pînă se rumenesc.
Se adaugă uleiul rămas și se prăjește dovleacul 2-3 min. pînă se rumenește.
Se adaugă usturoiul și mirodeniile și se călește 1 min., după care se adaugă ceapa verde și se lasă încă un minut.
Se pun ouăle bătute peste toată compoziția și se prăjesc 4-5 min. pînă este rumenită.
Se pune tigaia în cuptor sau pe grătar pentru 1-2 min. ca să se coacă deasupra.
Se servește tăiată în bucăți ca la pizza, cu sosuri dupa gust.
|