Găluște cu cașcaval
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 400 g faina, 4 oua, 200 ml lapte, 400 g ceapa, 60 g unt, 200 g cascaval, sare, 1 varf de cutit de nucsoara.
Mod de preparare: Intr-o oala se pune sa fiarba apa (mai multa) cu sare. Se curata ceapa, se taie rondele si se prajeste in 30 g de unt, la foc potrivit (sa fie rumena). Se amesteca faina cu ouale, laptele, sarea si nucsoara. Din aluatul astfel obtinut se ia cate-o lingurita si se introduce in apa care fierbe. Se lasa cateva minute, apoi se scot galustele cu lingura de spuma si se lasa sa se scurga. Intre timp, se pune untul ramas intr-o tigaie, sa se topeasca. Se toarna galustele peste unt, se intorc pe-o parte si pe alta si se presara cu cascaval ras. Se acopera tigaia, se pune pe foc si se mai lasa putin, pana ce se topeste cascavalul. Se imprastie ceapa prajita peste galuste si se servesc imediat.
|