Găluște cu făină
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Ingrediente: Un ou, făină cît greutatea oului (cîntărit cît este întreg), o lingură untdelemn.
Mod de preparare: După ce albușul s-a bătut spumă, într-o farfurie întinsă, se adaugă untdelemnul și gălbenușul, se bat încă de 4-5 ori, ca să se amestece puțin, apoi se adaugă făina toată; se amestecă ușor, numai prin răsturnare, pînă cînd se încorporează și compoziția rămîne moale și pufoasă. Furculița se curăță de compoziție, se udă în supă de carne sau de roșii care fierbe într-o cratiță de 2 l și se iau pe lungul ei sau cu lingurița găluște de circa 3-4 cm lungime și circa 2 cm grosime, care, apoi, se pun în supă, unele lîngă altele, pînă cînd se termină toate. Vor rezulta 22-24 găluște. Se așează capacul tras puțin la o parte și, după ce găluștele au dat în clocot, se lasă să fiarbă la foc mic 12-15 minute, (după 7-8 minute se întorc în supă), pînă ce își dublează volumul și devin pufoase. Se încearcă dacă sînt bine fierte la mijloc. Găluștele fără untdelemn se fac la fel.
|