Găluște cu spanac
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 300 g spanac,150 g brînză telemea, 100 g parmezan, 2 ouă, 1 gălbenuș, 200 g făină, sare, piper, unt.
Mod de preparare: Spanacul se spală, se curăță, se opărește și se toacă. Se rade parmezanul. Spanacul se amestecă cu brînza, 50 g parmezan, ouăle și gălbenușul. Se adaugă făina și se frămîntă un aluat omogen. Se condimentează cu sare și piper.
Într-o oală, se pune la fiert apă cu sare. Cînd fierbe apa, se iau cu lingurița din aluat găluște și se pun la fiert în apă. Se scot găluștele, se lasă să se scurgă, după care se așează într-o formă unsă cu unt. Se presară deasupra restul de parmezan și se dă cîteva minute la cuptor.
Se servesc cu smîntînă.
|