Găluște din mălai cu mâncărică de roșii
Rețetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Pentru galuste: 1/4 l lapte, 60 g unt, sare, 2 linguri ace de rozmarin pisat marunt, 120 g malai, un ou.
Pentru mancarica: 1,5 kg rosii, 2 tulpini de telina, o ceapa, un catel de usturoi, 2 linguri untdelemn fin, 1/8 l zeama de legume (Knorr + apa), piper macinat.
Mod de preparare: Galustele. se pune la fiert laptele cu 30 g unt, sare si 1/2 lingurita de ace de rozmarin. Cand da in clocot, se toarna malaiul in ploaie si se fierbe, amestecand intruna pana se desprinde de fundul cratitei. Se lasa putin sa se raceasca, se incorporeaza untul si se fac circa 12 galuste, care se fierb zece minute in apa cu sare.
Mancarica. se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie in patru. Telina se taie rondele. Ceapa si usturoiul, curatate si tocate, se calesc putin, impreuna cu restul de rozmarin in uleiul incins. Se adauga rosiile si telina, se sting cu zeama de legume si se lasa sa dunstuiasca circa 10-15 minute. Apoi, se gusta de sare si piper. Galustele scurse se rumenesc in untul ramas (30 g), se asaza peste mancarica de rosii si se presara - dupa gust - cu putin rozmarin.
|