Gâscă cu orez ca în Ardeal
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: Maruntaiele de la o gasca, 1 legatura de zarzavat pentru supa, 1 lingurita de ulei, 250 g orez, 1 ceapa mica rasa, 3 cepe mari, ulei pentru prajit, ceapa, sare, piper macinat, boia de ardei, foi de dafin.
Mod de preparare: Se prajeste ceapa rasa in ulei, se presara boia, se adauga zarzavatul taiat rondele, maruntaiele curatate si se condimenteaza.
Se acopera cu 2 litri de apa si se fierb pana se inmoaie toate ingredientele.
Se fierbe orezul in zeama strecurata de pe zarzavat si maruntaie, se amesteca cu zarzavatul si se asaza pe un platou fierbinte.
Maruntaiele fierte se aranjeaza peste orez si se acopera cu ceapa taiata rondele si rumenita.
Se garniseste cu orez romanesc.
|