Gazpacho (Supă rece de roșii) (III)
Rețetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 280 g castraveti, 400 g rosii, 1 ardei gras, o ceapa mica, 2 catei de usturoi, 250 ml apa, 20 g pesmet, 1 lingurita de otet de vin, 2 lingurite de ulei de masline, sare, piper, zeama de la 1/2 lamaie.
Mod de preparare: Se curata castravetii, ardeiul, ceapa, rosiile si usturoiul. Se taie cubulete si se rastoarna intr-un castron impreuna cu 1/4 l apa foarte rece, otet, sare si piper. Se presara pesmetul si se lasa 10 secunde sa se inmoaie. Se amesteca totul cu mixerul cu lama pana devine crema, apoi se adauga zeama de lamaie si uleiul de masline. Se orneaza cu marar sau patrunjel (la alegere).
Rosiile se cojesc mai usor daca stau 20 de secunde in apa clocotita.
|