Gazpacho andaluz
Rețetă tradițională din Spania
Rețetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 15 min.
Complexitate: redusă
Porții: 4
Ingrediente: 10 roșii mari foarte bine coapte, 1 ardei gras, 1 castravete, 1 cățel de usturoi, ulei de măsline, oțet, sare, crutoane de pâine.
Mod de preparare: Roșiile spălate se pun în apă clocotită unde se lasă 5 min., după care se scot și se decojesc. Ardeiul și castravetele se spală, se curăță și se taie mărunt.
Într-un castron, se amestecă cu mixerul (cuțitul pentru supe pasate) roșiile, ardeiul, castravetele și restul de ingrediente și, puțin câte puțin, se adaugă apă până se obține o pastă aproape lichidă (pentru a fi băută). Se toarnă într-un vas mare (eventual o cană de apă de un litru), plină cu gheață.
Se bea, acompaniind de obicei masa de prânz.
|