Ghiveci cu carne de vacă (I)
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: redusă
Porții: 8
Ingrediente: 750 g carne grasă, 3 linguri untură, 1 rădăcină pătrunjel, 1 morcov, 2 ardei grași, 1 vînătă, 1 dovlecel, 1 mînă bame, 1 mînă fasole verde, 1 mînă fasole grasă, 1 mîna fasole țucară, 250 g mazăre, 1 conopidă mică, 2 cepe mari, 3 cartofi, 1 țelină mică, 5-6 roșii mari, 2 căței de usturoi (facultativ), sare.
Mod de preparare: Se taie carnea în bucăți potrivit de mari, se prăjește în untură pînă începe să se rumenească, se adaugă sare și apă călduță cît să cuprindă carnea. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperit, 1-1 1/2 ore.
În acest timp, se pregătește zarzavatul. Se curăță, se spală și se taie bucăți nu prea mari. Se așează zarzavatul peste carne, se adaugă roșiile curățate de pielițe și semințe, tăiate felii, verdeața și sarea. Se lasa să dea cîteva clocote, apoi se pune la cuptor, mișcînd cratița din cînd în cînd, ca să nu se prindă de fund, pînă scade zeama.
|